Kruithuis Hotel & Camp

Kruithuis Hotel & Camp2018-08-30T11:45:21+00:00

In de winter van 1737-1738 lag er in het kruithuisje op Bastion V een indrukwekkende 7250 kg buskruit opgeslagen. Gedurende deze wintermaanden lagen immers tientallen oorlogsschepen veilig geborgen in de haven, afgetuigd en ontdaan van een groot deel van de uitrusting. Het kruit lag zolang opgeslagen in de kruithuisjes (Bron Stichting Historisch Genootschap “De Cruyttoren”). Beleef een unieke nacht op het Bastion V in of om het Kruithuisje dat tegenwoordig dienst doet als kunstatelier.

Als onderdeel van je overnachting kun je meedoen aan de Bring Your Own BBQ die Walter en Joana voor hun gasten klaarzetten. Neem je eigen bestek, bord, eten en drinken mee en geniet van deze prachtige plek! Tijdens je overnachting zorgen Walter Langendoen en Joana Smolarz ervoor dat het je niet ontbreekt aan beleving van de unieke historie van de Hellevoetse Wallen.

Er zijn 4 logeerplekken en 8 tentplekken beschikbaar. In het Kruithuis is een wc en warm en koud water beschikbaar.

Wat heb je nodig

  • Een kampeermatrasje, slaapzak en kussen
  • Een tent (indien van toepassing)
  • Persoonlijke benodigdheden

Arrangementsprijs

  • € 25 per persoon in het Kruithuis Hotel (incl. logeerplek waarvoor je je eigen matrasje en beddengoed meeneemt, welkomstborrel, goodie bag en activiteitenprogramma)
  • € 15 per persoon op een kampeerplaats (incl. tentplek, welkomstborrel, goodie bag en activiteitenprogramma)
  • Nog geen 18 jaar? Dan kampeer je altijd onder begeleiding van een volwassene
  • Deelname aan het dagprogramma van Wild op de Wallen en Open Monumentendag
  • Deelname  (optioneel) aan de Bring Your Own BBQ speciaal voor gasten van Walter en Joana
  • Optioneel: Burgermenu tussen 17:00-20:00 bij Restaurants De Ruyterhuis en De Waag inclusief friet, eerlijke burger van de Zaak van Smaak (ook vega), sla en appelmoes €12,50 pp. excl. drankjes.
  • Optioneel: Uitgebreid stadsontbijt bij Restaurants De Ruyterhuis en De Waag €7,50 pp. excl. drankjes.

Wat je verder moet weten

Je slaapt op kwetsbare, monumentale locaties. Het spreekt voor zich dat er tijdens je overnachting een paar huisregels gelden omtrent geluid, afval, vuur en bbq. Indien je een reservering plaatst, dan ga je tevens akkoord met de huisregels en voorwaarden voor annulering en betaling. Uiteraard kun je altijd even per mail contact met ons opnemen indien je onverhoopt uw reservering wilt wijzigen of andere vragen heeft. De volledige voorwaarden van Wild op de Wallen lees je hier.

Laden...
Kruithuis eerste verdieping
Kruithuis begane grond