Activiteitenprogramma

Activiteitenprogramma2020-02-24T15:23:40+00:00

Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens Wild op de Wallen! Met superstoere activiteiten en genoeg tijd om er van te genieten! Ben je geen logé, dan kun je bij het Droogdok, Cultuurhuis en bij Kazerne Haerlem een passe-partout kopen voor €5 per kind (begeleidende ouders hoeven niet te betalen). Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis meedoen. Met je Voorne-Putten Pas krijg je het tweede kaartje gratis. Je mag dan van 13:00 – 17:00 aan alle activiteiten meedoen. Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Tijdens Wild op de Wallen worden sfeerfoto’s gemaakt door de organisatie. We gebruiken deze beelden voor publicitaire doeleinden. Heb je bezwaar tegen het vastleggen van je gezicht op camera, dan kun je dat ter plekke aan de fotografen aangeven.

Terugblik zaterdagprogramma 2019

Wild op de Wallen 2019 start bij het Cultuurhuis / Bibliotheek aan de Opzoomerlaan 106. Hier verwelkomt het Wild op de Wallen team alle gasten en haal je je passe-partout op voor het dagprogramma, je gekochte vouchers voor diner en/of ontbijt, en je goodie bag die we weer met veel zorg samen met ondernemers in Hellevoetsluis voor je hebben samengesteld. Bij het Cultuurhuis kun je meteen starten met activiteiten in de buurt. Kijk hieronder bij het middagprogramma wat er allemaal te beleven is.

Op alle plekken kun je zaterdag van 12:00 tot 17:00 je tent opzetten en je slaapplaats inrichten. Er is bij elke locatie een vrijwilliger die je ter plekke zal begeleiden naar je slaapplek. Let erop dat je waardevolle spullen niet in de tent of accommodatie achterlaat.
De adresgegevens van incheckpunten bij de verschillende locaties zijn:

  • Equipage / Bomvrije Logies: Opzoomerlaan 106 (Achter Theater Twee Hondjes)
  • Fort aan de Noorddijk: Noorddijk 6 Hellevoetsluis
  • Verdedigingswerken / Wallen: Plein Fort Haerlem 1
  • Lichtschip 12 Noordhinder: Koningskade 4
  • Droogdok Jan Blanken: Dokweg 5
  • De Buffel: Koningskade 2
  • MS Bernisse: Koningskade 6

Dagprogramma op diverse locaties met onder andere Griezelen met de Gruffalo, Slacklinen, Insecten eten, Escape Bunker, Jenga XL, Mariniersleven, Kampvuur Challenge, Touwtrekken en veel meer. Het programma vind je hieronder.

Je krijgt bij de activiteiten een stempelkaart. Heb je 5 onderdelen afgerond, dan krijg je een leuke gadget bij het inleveren van je kaart! Deelname aan de activiteiten is inbegrepen in het arrangement voor Wild op de Wallen gasten. Ben je geen logé, dan kun je bij het Droogdok, Cultuurhuis en bij Kazerne Haerlem een passe-partout kopen voor €5 per kind (begeleidende ouders hoeven niet te betalen). Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis meedoen. Met je Voorne-Putten Pas krijg je het tweede kaartje gratis.

Deelname aan de activiteiten is voor alle leeftijden, maar ben je nog geen 16+? Dan mag je alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Lekker tekenen, wanneer komt het er nog van?

Het is fijn om met potlood en papier bezig te zijn. Dus daar maken we tijd voor tijdens Wild op de Wallen!

Op zaterdag kan je van 13.30 tot 14.30 uur aanschuiven aan de Tekentafel, waar getekend wordt onder enthousiasmerende begeleiding van een professionele tekenaar. Je kan met alle materialen aan de slag, zoals mooie (kleur-)potloden, markers, tekenpennen en goed papier. Er liggen wat eenvoudige opdrachten om je op gang te helpen. Een beetje concentratie, een beetje gezelligheid en voor je het weet staat er iets prachtigs op papier.

En twijfel je nog over je tekentalent? Er liggen ook mooie inspirerende kleurplaten, zodat je ook in die tekenflow kan komen!

Wanneer: 13.30-14.15 uur  en  14.45-15.30 uur
Max 15 kinderen per sessie. Aanmelden is niet nodig.

Na het voorlezen van prentenboek “De Gruffalo” van Julia Donaldson zingen we het Gruffalo-lied en proberen we de Gruffalo te tekenen. Hoe ziet de Gruffalo er ook alweer uit?
De Gruffalo komt speciaal op bezoek in de bibliotheek, schud hem de klauw en ga samen op de foto!
Je kunt naar de film van de Gruffalo kijken en je eigen Gruffalocakeje versieren.

Iedereen tussen 4 en 8 jaar is welkom!

Heb je altijd al eens willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat in Theater Twee Hondjes? Wat komt er allemaal bij kijken om een voorstelling goed te laten verlopen? Dit is je kans om dat uit te vinden! Speciaal voor Wild op de Wallen geven theatertechnici Bouwe en Bert een rondleiding langs de geluidtafel, de lichtknoppen en over de brug. De brug is helemaal boven in de zaal, waar alle lampen aan hangen. Heel spannend om daar eens te kijken toch? Ook krijg je een kijkje in de kleedkamers en geven Bouwe en Bert antwoord op al je vragen!

Van 13.15-14.15 uur en van 15.00-16.00 uur
max 15 personen per rondleiding. Meld je aan voor de rondleiding per email en geef aan met hoeveel personen je meedoet en welk tijdstip je voorkeur heeft.

Een heerlijke yogales buiten op het Cultuurplein verzorgd door Let’s Go Yoga. Neem je yogamat mee en schuif lekker aan.

Wil jij wel eens weten hoe een meelworm of sprinkhaan smaakt? Proef er dan gewoon eentje! Verrassend lekker, en gezond. Albert Roodink vertelt je er alles over.

Een rondje wandelen over de Wallen en plastic afval opruimen..Dat is dus Plandelen! Je leent van ons een grijpstok, vuilniszak en handschoenen en verkent Vesting al plandelend. Ben je een echte multitasker? Neem dan meteen de museumspeurtocht mee in de hand. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Hellevoetsluis.

Bouw de toren zo hoog mogelijk, laat hem niet omvallen!

Bron: ADJip’s ijsfiets komt langs bij Wild op de Wallen. Vanaf 15:00 kun je bij het Cultuurplein een heerlijk ijsje kopen. Daarna fietst hij nog even langs de Verdedigingswerken.

De Vereniging Equipage de Delft heeft hier haar kampement en hier kruip je even in de huid van een soldaat in de tijd van Napoleon. Er wordt zelfs geschoten met zwartkruit-musketten…

Oefen je balance skills op een echt longboard. Wij zetten het parcours voor je uit. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam en start achter het Cultuurhuis.

Bouw een zo hoog mogelijke toren van stokken en elastiek! Teamwork is het sleutelwoord..

The good old game: welk team is de sterkste!

Knoop je eigen paracord sleutelhanger onder leiding van onze zeilprof Henk!

Een échte workout met een slee over het gras! Met natuurlijk een paar uitdagende klimmetjes voor de doorzetters. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Pullka.

Help mee het kampvuur aan te houden en bak je eigen broodje in het vuur. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door Scouting Hellevoetsluis en Bakker Klok.

Kom hier maar eens uit! Jouw opdracht: ontsnap uit de Regelbau bunker binnen 20 minuten. Het spel is bedoeld voor kinderen met een of twee begeleiders. Per ronde is er plek voor maximaal 8 personen. Elke heel en half uur van 13:00 – 16:30 start een nieuwe ronde. Zeker zijn van een plek? Reserveer dan alvast je tijd per email aan info@wildopdewallen.nl.

Ga deze onwijs stoere uitdaging aan en beklim de bunker!

Er worden twee touwen gespannen met daaraan een bekertje (met gat in de bodem). Wie krijgt zijn bekertje als eerste naar het eind van het touw met de waterspuit?

Ontdek je acrobatische talenten op dit wiebelige koord.

Maak de mooiste kunstwerken met boomstamschijven.

Stichting Verdedigingswerken geeft korte rondleidingen op de Kustbatterij op front I-II met bezoeken aan de kazerne en het kanon van 24 IJzer. Ook kun je een fotospeurtocht doen.

Ga even terug in de tijd van de Grote Zeehelden en bedenk hoe het oudste nog steeds werkende stenen Droogdok van Nederland er toen uitzag. Tijdens Wild op de Wallen is het Droogdok gratis toegankelijk en zeker een bezoek waard! Ook kun je een rondleiding doen voor €5 per persoon.

Aan de Museumkade liggen drie prachtige schepen, ieder met haar eigen verhaal uit het maritieme verleden van Hellevoetsluis. Tijdens Wild op de Wallen zijn deze schepen toegankelijk voor bezoekers en bij het Lichtschip Noordhinder kun je ook een spannende fotospeurtocht doen. Let erop dat er entreegeld wordt geheven bij MS Bernisse en Ramtorenschip Buffel. Lichtschip Noordhinder is gratis toegankelijk.

Slechts een paar keer per jaar is dit prachtige fort open voor bezoekers. Grijp je kans en breng een bezoek aan Fort Noorddijk waar Stichting Verdedigingswerken ook rondleidingen verzorgt.

Bij Restaurant de Ruyterhuis kun je heerlijk smullen tijdens Wild op de Wallen. Heb je je Burgermenu (€12,50 pp exclusief drankjes) nog niet gereserveerd? Dat kan alsnog! Stuur ons even een berichtje. Het burgermenu is beschikbaar van 17:30 – 20:00 op zaterdag.

Ga mee op expeditie met onze vleermuisexpert Albert Roodink. Met een echte Bat Detector in de hand weet je ze gegarandeerd te vinden. De expeditie start in het Bezoekerscentrum Fort Haerlem. De expeditie is volgeboekt.

Elke slaapplek organiseert iets bijzonders voor haar eigen gasten.

Zo kun je op de Wallen de hele avond genieten van een heerlijk kampvuur met smores en muziek! Ook kun je een Reflectorspeurtocht doen, op zoek naar verstopte letters om zo de geheime puzzel op te lossen en de schat te vinden.

Bij het Droogdok is er een persoonlijke, spannende, rondleiding door de ondergrondse gangen van het Droogdok.

De gasten van het Kampement der Mariniers, bij het Bomvrije Logies, worden ondergedompeld in het Marineleven van toen.

Bij Fort Noorddijk wordt een heerlijk kampvuurtje gebouwd en geniet je van de stilte, wie weet ontstaan er nog spannende verhalen!

Slaap je aan boord van de Bernisse? Vraag dan eens om een echt zeemanslied..

Op de Noordhinder kun je op ontdekkingsreis, er valt een boel te leren over dit stoere lichtschip.

Op Ramtorenschip Buffel gaan de logées echt 150 jaar terug in de tijd. Commandants’ woord is wet!

Terugblik zondagprogramma 2019

Bij Restaurant de Ruyterhuis en Lunchroom De Waag kun je heerlijk smullen tijdens Wild op de Wallen. Heb je je Stadsontbijt (€7,50 pp exclusief drankjes) nog niet gereserveerd? Dat kan alsnog! Stuur ons even een berichtje. Het stadsontbijt kun je nuttigen van 08:00 – 11:00 op zondag.

Het einde van het weekend. We zien je graag weer terug in Hellevoetsluis!