Activiteitenprogramma

Activiteitenprogramma2018-09-06T19:51:15+00:00

Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens Wild op de Wallen! Met nog meer activiteiten dan vorig jaar, en met meer tijd om er van te genieten! Ben je geen logé, dan kun je op diverse plekken een passe-partout kopen voor €5! Je mag dan van 14:00 – 17:00 aan alle activiteiten meedoen.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Zaterdag 8 september

Op alle plekken (m.u.v. Linquenda II) kun je zaterdag van 12:00 tot 13:00 en van 14:00 – 18:00 inchecken. Er is bij elke locatie een vrijwilliger die je ter plekke zal begeleiden naar je slaapplek. Let erop dat je waardevolle spullen niet in de tent of accommodatie achterlaat. Gasten van Linquenda II worden apart geïnformeerd over de inchecktijden.
De adresgegevens van incheckpunten bij de verschillende locaties zijn:

  • Linquenda en Nienke: Vuurtoren Hellevoetsluis, Westkade
  • Equipage / Bomvrije Logies: Opzoomerlaan 106 (Achter Theater Twee Hondjes)
  • Fort aan de Noorddijk: Noorddijk 6 Hellevoetsluis
  • Verdedigingswerken / Wallen: Plein Fort Haerlem 1
  • Lichtschip 12 Noordhinder: Koningskade 4
  • Droogdok Jan Blanken: Dokweg 5
  • Kunstatelier Het Kruithuis: Opzoomerlaan 130

Gezamenlijke start bij het Droogdok Jan Blanken met de officiële aftrap van Wild op de Wallen door de Wethouders Peter Schop en Aart-Jan Spoon. Dit jaar hebben we, samen met onze partners, weer een toffe Goody Bag samengesteld. Je kunt hem ophalen tijdens de opening.

Dagprogramma op diverse locaties met onder andere Slacklinen, Insecten eten, SUPtours, Escape Bunker, en rondleidingen. Je krijgt bij de activiteiten een stempelkaart. Heb je 5 onderdelen afgerond, dan krijg je een leuke gadget bij het inleveren van je kaart! Deelname aan de activiteiten is inbegrepen in het arrangement voor Wild op de Wallen gasten. Ben je geen logé, dan kun je bij het Droogdok en bij Fort Haerlem een passe-partout kopen voor €5.

Locaties activiteiten Wild op de Wallen 14:00 -17:00

Proef echte, verrassend lekkere sprinkhanen en meelwormen bij de insectenproeverij! Ook kun je meedoen aan de activiteiten en rondleidingen van Open Monumentendag.

Schrijf je in voor de workshop ‘Schilderen met Joana Smolarz’ voor kinderen en volwassenen. Materiaal wordt verzorgd. Kosten €4 voor een klein doek, €6 voor een groot doek. De workshop duurt van 14:00 – 16:00. Schrijf je in via email. Je kunt ook meedoen aan de activiteiten en rondleidingen van Open Monumentendag.

Balanceer op een Slackline en leer het echte werk van de professionals van Slacktivity!

Weet jij te ontsnappen uit de Escape Room in de Regelbau Bunker 612? Elk half uur begint een nieuwe ronde voor max 6 personen. Wil je alvast zeker zijn van een plek bij de Escape Room, reserveer dan één van deze rondes via email
14:15 Ronde 1
14:45 Ronde 2
15:15 Ronde 3
15:45 Ronde 4
16:15 Ronde 5
16:45 Ronde 6

Maak een jaarring afdruk met Tree Trunk Painting.

Sleetje trekken met Pullka Sport.

Waag een Kan Jam Frisbee challenge.

Nagelen; kan jij het?

Warme broodjes bakken bij het kampvuur..mjammie.

Rope Challenge, ofwel Strik om de Boom! Lukt het jullie om samen een supertouw om een boom te strikken?

Maak een miniSUP toer op het Haringvliet. De SUP-toer duurt 20 minuten en is onder begeleiding van een instructeur van Let’s Go Sport. Er kunnen 5 mensen tegelijk mee. Wil je alvast zeker zijn van een plek, reserveer dan één van deze rondes via email. Trek voor de SUP-toer een makkelijk zittende korte broek en shirt aan die nat mogen worden. Schoeisel is niet nodig.
14:15 Ronde 1
14:45 Ronde 2
15:15 Ronde 3
15:45 Ronde 4
16:15 Ronde 5
16:45 Ronde 6

Ga mee op Patrouille in het Kampement der Mariniers van de Equipage de Delft. Beleef het ‘kampleven’ van de Mariniers en het Scheepsvolk uit de periode 1801-1802 met diverse leuke activiteiten: doe mee aan de ‘exercitie voor de Mariniers’ en oefen het echte ‘matrozenwerk’ zoals het maken van knopen en steken, het gebruik van blokken (katrollen) en takels en het doen van vlaggeseinen.

In het Lichtschip kun je tijdens Open Monumentendag meedoen aan de activiteiten en rondleidingen, waaronder een leuke speurtocht. 

Bij Restaurant de Ruyterhuis en Lunchroom De Waag kun je heerlijk smullen tijdens Wild op de Wallen. Heb je je Burgermenu (€12,50 pp) nog niet gereserveerd? Dat kan alsnog! Stuur ons even een berichtje. Het burgermenu is beschikbaar van 17:00 – 20:00 op zaterdag.

Ga mee op expeditie met onze vleermuisexpert Albert Roodink. Met een echte Bat Detector in de hand weet je ze gegarandeerd te vinden.
De expeditie is volgeboekt.

Zo kun je op de Wallen de hele avond genieten van een heerlijk kampvuur met scores en muziek, meedoen aan een Sleep Well Yoga sessie en luisteren naar (huiveren bij) ‘ De Legende van Hellevoet’.

Elke slaapplek organiseert iets bijzonders voor haar eigen gasten.

Zo kun je op de Wallen de hele avond genieten van een heerlijk kampvuur met smores en muziek! Ook kun je een Reflectorspeurtocht doen, op zoek naar verstopte letters om zo de geheime puzzel op te lossen en de schat te vinden. Verder kun je meedoen aan de Sleep Well Yoga sessie van Let’s Go Yoga en luisteren naar (huiveren bij) ‘De Legende van Hellevoet’!

Bij het Droogdok is er ook een knetterend kampvuur met gezellige muziek en een persoonlijke, spannende, rondleiding door de ondergrondse gangen van het Droogdok.

De gasten van Het Kruithuis mogen vanaf 18.00 uur hun zelf meegebrachte vlees op de BBQ doen bij de Bring Your Own Style BBQ.

De gasten van het Kampement der Mariniers, bij het Bomvrije Logies, worden ondergedompeld in het Marineleven van toen.

De gasten van Linquenda II en Nienke gaan bij de Slijkplaat in het Haringvliet voor anker en gaan daar ‘s ochtends vogels spotten.

Zondag 9 september

Bij Restaurant de Ruyterhuis en Lunchroom De Waag kun je heerlijk smullen tijdens Wild op de Wallen. Heb je je Stadsontbijt (€7,50 pp) nog niet gereserveerd? Dat kan alsnog! Stuur ons even een berichtje. Het stadsontbijt kun je nuttigen van 09:00 – 11:00 op zondag.

Speciale rondleidingen op Ramtorenschip de Buffel voor Wild op de Wallen gasten. Wil je zondag een speciale rondleiding, geef je dan op via email.

Het einde van het weekend. We zien je graag weer terug in Hellevoetsluis!