Bivakkeren in een torpedostation: de Caponnière

Bivakkeren in een torpedostation: de Caponnière 2017-12-11T14:25:10+00:00

Ga terug in de tijd van de stoere mariniers en beleef een nacht in een bunker. Slapen op een brits of stro in een donkere bunker. De geur van beton en in de verte hoor je de dreunende kanonnen. Als muren konden praten……

Slapen in de Caponnière betekent slapen in een kazemat uit 1880 op de plek waar vroeger de kanonnen stonden en de elektroschoktorpedo’s werden bediend.

Op deze locatie kunnen maximaal 12 personen overnachten.
Let op: Onderlinge privacy is slechts beperkt aanwezig.

Hou je van een koele omgeving dan is deze locatie iets voor jou. Je kunt hier slapen op stro, op een veldbed of op een zelf mee te nemen campingmatras. Neem wel een zeiltje mee voor op de grond, want die is niet altijd even schoon.

Tijdens uw overnachting zorgen uw gastheren van de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis ervoor dat het u niet ontbreekt aan beleving van de unieke historie van de Hellevoetse Wallen!

De Caponnière bestaat uit vier afzonderlijke ruimten

  • De Machinekamer is groot 12 x 4 m en voor vier mensen.
  • Het Torpedostation is groot 9 x 4 m en voor vier mensen (deze is reeds gereserveerd, sorry!).
  • Beide Kanonkazematten zijn groot 4 x 5 m en voor elk twee mensen.

Wat heeft u nodig

  • Slaapzak, hoeslaken en kussen en eventueel een campingmatras
  • Zeiltje voor op de grond
  • Zaklamp

Arrangementsprijs

  • € 20 per persoon (inclusief overnachting, welkomstborrel en activiteitenprogramma)

Wat u verder moet weten

U slaapt op kwetsbare, monumentale locaties. Het spreekt voor zich dat er tijdens uw overnachting een paar huisregels gelden omtrent geluid, afval, vuur en bbq. Indien u een reservering plaatst, dan gaat u tevens akkoord met de huisregels en voorwaarden voor annulering en betaling. Uiteraard kunt u altijd even per mail contact met ons opnemen indien u onverhoopt uw reservering wilt wijzigen of andere vragen heeft. De volledige voorwaarden van Wild op de Wallen leest u hier.